Tavuklu Yağsız Krep

– Krep için gerekli tüm malzemeleri bir kaba alıp iyice çırpalım. Tam olarak karışan krep harcını buzdolabında dinlendirelim.
Tavuk göğsünü kuşbaşı doğrayalım ve geniş bir tavaya alalım. 1 yemek kaşığı su ile kendi suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
– Pişen tavukların üzerine küp doğradığımız domatesleri, mantarları, jülyen doğranmış kapya biberlerini, havuçları, salçaları ve baharatları ekleyip orta ateşte hepsini bir 2 yemek kaşığı kadar su ile kapağı kapalı olarak pişirelim.
– Pişen içimizi bir kenara alıp soğumaya bırakalım.
– Buzdolabından krep harcımızı alalım ve iyice ısıttığımız seramik tabanlı ya da teflon tavaya, yağ sürmeden, krep harcımızdan 1 küçük kepçe (yaklaşık 4-5 yemek kaşığı) döküp bilek hareketleriyle incecik olana kadar yayalım. Krebin üzerinde küçük delikler oluşunca diğer tarafını çevirelim ve 15-20 saniye kadar diğer yüzünü pişirelim. Krep harcımız bitene kadar bu işleme devam edelim. Kreplerimizi büyük bir tabakta üstüste biriktirebiliriz.
– Bu arada fırını 180 derecede ısıtalım.
– Pişen krebin birini önümüze alalım. İçine hazırladığımız harçtan yeteri miktarda koyup rulo yapalım ve ısıya dayanıklı bir fırın kabına (isterseniz yağlı kağıt serebilirsiniz ama ben sermiyorum, yapışmıyor.) dizelim. – Tüm kreplerimizi bitirince üzerlerine light kaşarımızı rendeleyelim ve kaşarlar eriyene kadar fırına koyalım.
– Kaşarlar eriyince fırından alıp ilk sıcağı geçtikten sonra servis yapalım. Afiyet olsun!