Semizotu Yemeği

– Semizotunun topraklı kısmını kesip 3 parmak kalınlığında doğrayıp bol su dolu kaba alıyoruz ve içine 1-2 damla sirke atıp 15 dakika bekliyoruz. Sonra bu suyu süzüp semizotunu 5-6 su, toprakları tamamen gidip tertemiz olduğuna inanana kadar yıkıyoruz ve en son süzülmeye bırakıyoruz.
– Tenceremize yemeklik doğradığımız biberi ve soğanı alıp kavurmaya başlıyoruz. Biberi ve soğanı çok şeffaflaştırmayalım, yanar gibi geliyorsa azıcık su (1 yemek kaşığı kadar) ekleyebilirsiniz.
– Biberimiz ve soğanımız yumuşayınca yine yemeklik doğradığımız domateslerimizi de ekliyoruz ve domatesler de yumuşayana kadar pişiriyoruz ve salçayı ekliyoruz. 1 kaç kez karıştırıyoruz.
– Süzülen semizotlarını tencereye ekliyoruz, tuzunu ve çok az karabiberini atıyoruz ve hiç su eklemeden (semizotu inanılmaz su bırakıyor) kapağı kapatıp ocağın altını kısıktan az açık olarak ayarlıyoruz.
– Semizotu iyice yumuşayıp pişmesine yakın 1 tatlı kaşığı zeytinyağını tenceremize koyuyoruz ve altını kısıyoruz. 2-3 dakikada kısık ateşte pişirip tencerenin altını kapatıyoruz.
Afiyet olsun!