Ultra Light Cheesecake

– Light bisküvileri ve kuruyemişleri parçalayıcı yardımıyla un haline getirip sütümüzü ekleyelim ve karıştıralım. Bu karışımı küçük boy kelepçeli kalıbın tabanına kaşık yardımıyla iyice bastırarak kalıp halinde yayalım ve sertleşmesi için buzdolabına kaldıralım. – Suyunu iyice süzdüğümüz labneyi (bir süre kağıt havlu üzerinde de bekletebilirsiniz) ve süzme yoğurdu bir kaba alıp çırpıcı yardımıyla karıştıralım. Bu aşamada el blendırı kullanmanızı önermiyorum çünkü dolguyu sulandırabiliyor.
– Yoğurt ve labne karışımına teker teker yumurtaları ekleyelim. Her bir yumurtadan sonra güzelce çırpıcıyla yumurtayı karışıma yedirip diğer yumurtayı sonra kıralım. Unu eleyerek ekleyelim ve karıştıralım.
– Dolgu karışımına hurma konsantresini, vanilya ve limon aromasını da ekleyip tekrar karıştıralım. Bir tadına bakın, şekeri az gelirse biraz daha tatlandırıcı katabilirsiniz.
– Dolaptan aldığımız kelepçeli kalıba dolgumuza boşaltalım ve kelepçeli kalıbın etrafını aliminyum folyo ile bir kaç kez saralım. – Kalıbımızı içi su dolu bir fırın kabına yerleştirelim ve önceden 160 derecede tuttuğumuz fırınımızda yaklaşık 25-30 dakika kadar tutalım. – Pişen cheesecakeimizi soğumaya bırakalım. Üzerine arzu ettiğimiz meyveleri blendırdan geçirerek sos yapalım. Afiyet olsun!