Light Mikrodalga Kek

– Yumurta, light süt ve tatlandırıcıyı küçük bir kaba alıp hızlıca çırpıyoruz. Bu arada tereyağını eritiyoruz. Erittiğimiz tereyağını, karışımı çırpmayı bırakmadan azar azar karışıma ekliyoruz. Tereyağı sıcak olacağı için yumurtayı pişirmesin diye azar azar ve sürekli karıştırarak ilave etmeniz çok önemli.
– Karışımımıza tarçın, limon aroması, un, ceviz, vanilya ve kabartma tozunu da ekleyelim. Arzu ederseniz kakaoyu da ekleyip hepsini kakaolu yapabilirsiniz, ya da birazını sade birazını kakaolu da yapabilirsiniz.
– Karışımı küçük cam bardaklara yarısından birazcık az olacak şekilde dolduralım. Ben tam 2 tane çıkarttım bu ölçüden. Cam küçük bardağınız yoksa mikrodalgaya dayanıklı olan diğer kapları ve fincanları da kullanabilirsiniz. Kullandığınız kabı yağlamanıza gerek yok çünkü hiç zorlanmadan kaplardan çıkıyor.
– Bardaklarımızı teker teker mikrodalganın en yüksek ayarında yaklaşık 50 saniye tutalım. 50 saniyede yumuşacık oluyor kekler, 1 dakika ya da daha fazla tutarsanız sertleşebilir. Mikrodalga fırınlarda derece ve pişirme saniyesi değişkenlik gösterebileceğinden siz en iyisi 50 saniye deneyin, pişmediğini hissederseniz 10 saniye daha tutarsınız. (Benim mikrodalgam da en yüksek ısı ayarı maks. olarak yazdığından tam olarak kaç olduğunu bilemiyorum ama sanırım 750 ya da 800 olması lazım.)
– Kekler sıcakken yerseniz çok lezzetli oluyor, soğudukça ve durdukça maalesef kuruyor ve sertleşiyor. Hatta kakaolu olanın içine damla çikolata da ekleyip 30-35 saniye pişirip sıcak sıcak yerseniz baya sufle gibi oluyor. Daha fazla iştahınızı açmadan size afiyet olsun!