Yağsız Kağıt Kebabı

– Tavuk göğsü küp şeklinde doğranır ve tencereye alınır. Tencereye 2 yemek kaşığı kadar su konulur ve tavuğun kendi suyunu salıp bırakana kadar pişmesi beklenir.
– Bu arada sebzeler küp küp doğranır.
– Haşlanan tavuk tencereden alınır ve aynı tencerenin içerisine küçük doğranmış soğan, biber, havuç, bir yemek kaşığı kadar su eklenir.
– Tencerenin içerisindeki sebzeler hafifçe yumuşayınca bezelyeler eklenir ve birkaç kez karıştırılır.
– Yemeğimiz fırında da pişeceği için sebzelerin diri olması gerekir. Bezelyeler ile birlikte 2-3 dakika karıştırdıktan sonra kabak ve salça eklenir ve 2-3 dakika daha çevirilir.
– Ocağın altı kapatılır, tencereye haşlanmış tavuk, domates, mantar, arzunuza göre tuz, karabiber, kekik eklenir. Tüm sebzeler birbirine girene kadar bir kaç kez karıştırılır.
– Bu arada fırın 200 dereceye ayarlanır.
– Tezgaha 5 parça yağlı kağıt serilir, tencerenin içerisindeki yemek yağlı kağıtlara pay edilir. – Yağlı kağıtlar dört tarafından kare haline getirilecek şekilde katlanır, üzerileri makasla bir yerinden delinir, fırın tepsisine hazırlamış olduğumuz kağıt kebapları dizilir. – Önceden ısıtmış olduğumuz 200 derecelik fırınımızda yaklaşık 30 dakika pişirilir.
– Süre sonunda yağlı kağıtlar üst kısmından yuvarlak şekilde kesilir ve rendelenmiş light kaşar bu boşluğa konulur. Kaşar eriyene kadar tekrar fırında tutulur. Afiyet olsun