Diyet Pırasa Dolması

– Pırasaları 3-4 parmak eninde olacak şekilde kalın taraflarını doğrayalım. Doğradığımız her parçanın içini parmağımızla iterek tek ya da çift kat kalacak şekilde çıkartalım ve yıkayalım. Ne kadar kolay çıktığını göreceksiniz. Çıkarttığımız bu parçaları, ince kısımlarıyla beraber zeytinyağlı yemeğini yapmak üzere ayıralım. Uç yaprak kısımları da atmayalım yıkayalım ve tenceremizin alt kısmına dizelim.
– Domatesi rendeleyelim, maydanozu, soğanı, sarımsağı incecik kıyalım, bulgur, kıyma ve salçalarla beraber karıştırma kabına alalım. Tuzunu, biberini ve kuru nanesini de ilave edip malzemeler içiçe geçene kadar karıştıralım.
– Pırasaların içlerini her iki taraftan da bir parmak boşta kalacak şekilde dolduralım. Kenar boşluklarını mutlaka bırakınız, zira dolma içi pişince kenarlara yayılıyor.
– Dibine pırasa yapraklarını serdiğimiz tenceremize hazırladığımız pırasa dolmalarını aralıksız olarak dizmeye başlayalım. Tüm tencere bitince, b,r bardak kaynar suya 1 yemek kaşığı domates salçası ve 1 tatlı kaşığı nar ekşisi ekleyelip karıştıralım ve dolmaların üzerine dökelim. Dolmaların yarısını az geçecek şekilde sıcak suyu da ilave edip tencerenin ağzını kapatalım, kaynayana kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte yaklaşık 1 saat pişirelim.
Afiyet olsun!